Menu 13.02-17.02.2017 r

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis » Menu 13.02-17.02.2017 r

 

JADŁOSPIS

 

 

13.02.2017

Zupa ogórkowa - 7,9

Spaghetti w sosie bolońskim - 1

                                                        Napój                                        

 

14.02.2017

Zupa kalafiorowa – 7,9

Kotlet z piersi kurczaka panierowany z sezamem -1,3,7,11

Ziemniaki

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

                                                        Napój                                        

 

15.02.2017

Zupa krupnik ryżowy - 9

Ryba smażona – 1,3,7

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

                                                        Napój                                        

 

16.02.2017

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty - 9

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z brązowym ryżem

                                                        Napój                                        

 

17.02.2017

Zupa żurek z jajem – 3,7,9

Makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym - 1

                                                        Napój                                        

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.