Menu 20.02-24.02.2017 r

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis » Menu 20.02-24.02.2017 r

JADŁOSPIS

 

 

20.02.2017

Zupa z zielonego groszku z makaronem łazankowym – 1,7,9

Gulasz mięsno-warzywny z kaszą jęczmienną – 1,7

Surówka z kapusty pekińskiej

                                                        Napój                                        

 

21.02.2017

Zupa grochowa – 1,7,9

Pieczeń rzymska w sosie koperkowym -1,2,6,7,9

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty

                                                        Napój                                        

 

22.02.2017

Zupa z fasolki szparagowej – 1,7, 9

Kotlet schabowy – 1,2,3,6

Ziemniaki

Buraczki z papryką

                                                        Napój                                        

 

23.02.2017

Zupa pieczarkowa – 1,7,9

Naleśniki z serem i jogurtem naturalnym – 1,3,7,9

                                                        Napój                                        

 

24.02.2017

Zupa rosół z makaronem – 3,7,9

Ryba smażona – 1,3,7

Ziemniaki

Surówka z włoskiej kapusty

                                                        Napój                                        

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.