Menu 27.02-03.03.2017 r

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis » Menu 27.02-03.03.2017 r

JADŁOSPIS

 

 

27.02.2017

Zupa kapuśniak mazurski – 1,7,9

Ryż z musem jabłkowym i jogurtem naturalnym – 7

                                                        Napój                                        

 

28.02.2017

Zupa jarzynowa – 7,9

Filet z kurczaka parowany w sosie śmietanowym -7,9

Ziemniaki

Surówka z marchewki, selera i jabłka

                                                        Napój                                        

 

01.03.2017

Zupa pomidorowa z makaronem – 1,3,7, 9

Ryba smażona – 1,3,4

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

                                                        Napój                                        

 

02.03.2017

Zupa krupnik ryżowy – 1,7,9

Kotlet mielony – 1,3,4

Ziemniaki

Surówka z czerwonej kapusty

                                                        Napój                                        

 

03.03.2017

Zupa barszcz ukraiński – 1,7,9

Pierogi ruskie – 1,3

Surówka z marchewki i jabłka

                                                        Napój                                        

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.