Menu 13.03-17.03.2017

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis » Menu 13.03-17.03.2017

 

JADŁOSPIS

 

 

13.03.2017

Zupa rosół z makaronem – 1,3,9

Udo pieczone – 1, 7

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

                                                        Napój                                        

 

14.03.2017

Zupa z zielonym groszkiem – 1,7,9

Gołąbek w sosie pomidorowym – 1,3,7,9

Ziemniaki

                                                        Napój                                        

 

15.03.2017

Zupa jarzynowa – 1,7, 9

Łazanki

                                                        Napój                                        

 

16.03.2017

Zupa z brukselki – 1,7,9

Schab parowany w sosie – 1,7

Ziemniaki

Buraczki z papryką

                                                        Napój                                        

 

17.03.2017

Zupa ogórkowa – 1,7,9

Ryba panierowana pieczona – 1,3,4

Ziemniaki

Surówka z włoskiej kapusty

                                                        Napój                                        

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.