Menu 27.03-31.03.2017

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis » Menu 27.03-31.03.2017

 

JADŁOSPIS

 

 

27.03.2017

Zupa kalafiorowa – 1,7,9

Makaron penne w sosie szpinakowo-drobiowym – 1,3,7,9

                                                        Napój                                        

 

28.03.2017

Zupa z fasolki szparagowej – 1,7,9

Pulpet w sosie koperkowym – 1,3,7

Kasza pęczak

Surówka „colesław”

                                                        Napój                                        

 

29.03.2017

Zupa z zielonym groszkiem – 1,7, 9

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym – 1,7,9

Ryż brązowy

Surówka z marchewki, kalarepy i jabłka z jogurtem

                                                        Napój                                        

 

30.03.2017

Zupa barszcz ukraiński – 1,7,9

Pierogi z mięsem i soczewicą – 1,3,7

Surówka z marchewki, pora i jabłka

                                                        Napój                                        

 

31.03.2017

Zupa borowikowa z kaszą gryczaną – 1,7,9

Ryba smażona – 1,3,4,7

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej

                                                        Napój                                        

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie).
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.